Wie is wie?

 
                                                    

Onze internationale scheidsrechters


Deze refs zijn vooral in onze eerste nationale actief maar zij kunnen ook wel eens aangeduid worden voor een wedstrijd in 2de nationale. Zoals jullie kunnen zien hebben deze refs een "FIFA badge" op de borst. Dit wil zeggen dat ze ook in het buitenland kunnen fluiten.
Elke scheidsrechter actief op internationaal niveau zit in een bepaalde categorie. Zo heb je oplopend : derde groep, tweede groep, eerste groep, elite develepmont of elite groep. In de derde groep zitten zich vijf scheidsrechters :Alexandre Boucaut, Luc wouters, Wim Smet, Jonathan Lardot en Jérôme Efong Nzolo. In de tweede groep : Sébastien Delferière. In de eerste groep : Serge Gumienny.
Vanaf 1/1/2014 zal Luc Wouters en Wim Smet vervangen worden door Bart Vertenten en Erik Lambrechts.

Tip: ga met je cursor op een afbeelding staan voor meer info over de refs

? Wisten jullie?
Scheidsrechters mogen op internationaal niveau fluiten tot hun 45 jaar.
Na 45 jaar en als de fysieke condities het toelaten mogen zij nog verder actief blijven op nationaal niveau.
        
 

       Onze internationale scheidsrechters


02/07/1981  Beroep: secretaris trainerschool KBVB

 

                 Onze internationale assistent -  scheidsrechters

 

 
            Dirk Gilon 17/05/1971 Beroep: werknemer

               
                          

Hieronder 23 foto's van onze scheidsrechters. Hierin zitten uiteraard ook onze internationale refs maar ook 16 nationale scheidsrechters die fluiten in onze eerste en tweede klasse. Deze scheidsrechters zijn vooral herkenbaar door een KBVB logo op de borst. Via een uitwisselingsproject is het wel eens mogelijk dat zij kunnen aangeduid worden om bvb. een wedstrijd in Nederland te fluiten.

Tip: Ga met je cursor op een afbeelding staan voor meer info over de refs

?Wisten jullie?
Ook in onze Belgische competitie hebben we soms wedstrijden waarvoor Nederlandse of Luxemburgse scheidsrechters zijn aangeduid.
 
     

                                                Scheidsrechters JPL (Jupiler Pro League)


02/07/1981  Beroep: secretaris trainerschool KBVB        

                                                                                     


Afgelopen winter (januari 2013) gingen onze refs en beloftevolle refs  naar jaarlijkse gewoonte op winterstage te Knokke. Bekijk de video.

(vergroten doe je door rechts onderaan op het filmpje te klikken)


 


Alles voor het vak
Zeven WK-wedstrijden in twee Wereldbekers, verkozen bij de drie beste scheidsrechters van de wereld, Euro 2004 en 2008, talloze Europese topwedstrijden, vijf keer Scheidsrechter van het Jaar in eigen land:
Frank De Bleeckere is wereldklasse.

In dit boek vertelt hij open en vrij over zijn weg naar de wereldtop, zijn wedstrijden in de allergrootste stadions, zijn ontmoetingen met de allergrootste spelers, zijn ervaringen op de voorbije Wereldbeker in Zuid-Afrika...

Dit boek is  – dank zij de goede raad en tips van De Bleeckere – ook een onmisbaar boek  voor de duizenden scheidsrechters in België.